ŞANLIURFA / HALİLİYE - Ulubağ Ortaokulu

Ock

Hayata Destek Derneği ile Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi'nin iş birliği içerisinde başlattığı 'Zorbalığa Hayır İletişime Evet' projesi kapsamında okul rehberlik servisimiz  tarafından akran zorbalığı atölyesi gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında öğrencilerimiz akran zorbalığıyla ilgili farkındalık kazandırmayı ve akran zorbalığıyla başetme yolları konusunda bilinç oluşturmayı hedefledik.

Sürece katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür ederiz

Ara

Dilimiz Zenginliği projesi kapsamında Türkçenin zenginliğini ve çeşitliliğini tanıtmak amacıyla haftanın pano çalışması yapıldı.

Ara

Şanlıurfa Valiliğin başlattığı BİGEP projesi kapsamında Akademik başarıyı artırma eylem planımızı hazırladık. Bu kapsamda  okul Akademik Başarıyı Artıma Ekibiyle toplantımızı yaptık. Okul rehberlik servisi tarafından eğitim sürecinin en önemli paydaşlarımız olan  velilere yönelik  "Okul Başarısında Ailenin rolü ve Akademik Başarıyı Artıma Eylem Planımız" konulu seminer düzenledi ayrıca Aralık ayı çalışmalarımız olan  deneme sınavı, soru çözüm köşesi ve deneme birincileri ödüllendirme çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz

Okul eylem planımız için tıklayınız

Ara

Öğrencilerimize; tutum, yatırım ve yerli malı kullanmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla  Yerli Malı Haftası kutladık.

Süreçte emeği geçen öğretmenlerimize katkı sağlayan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ara

Şanlıurfa Valiliğin başlattığı BİGEP projesi kapsamında ilk denememizi yaptık.

Denemeye giren öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Türk Dilinin Zenginlikleri projemizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Bu proje kapsamında öğrenciler ile birlikte verimli bir çalışma sonrası sınıf panolarımızı oluşturduk.

Emeklerinden Ötürü proje danışmanımız Fatma KARAŞ AKIN öğretmenimize  teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimizin akademik beceriler artırmak, merkezi sınavlara hazırlamak amacıyla okulumuzda yaptığımız denemeler sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi, oyun merkezine götürürerek ödüllendirdik, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

bizi ağırlayan Prof.  Dr. Necmettin Erbakan İHL' si idaresine rehberlik servisine , beden eğitim öğretmenine ve sürece katkı sağlayan  okul öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Kas

Öğrencilerimizi LGS çalışma motivasyonlarını artırmak, Okulda rekabet iklimi olulturmak amacıyla LGS deneme sınavında birinci olan öğrencilerimize Okul müdürümüz sn Mustafa ATAKAYA Tarafından ödüllendirildi.

Birinci olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Üst kurumları tanıma, çalışması kapsamında okul rehberlik servisimiz tarafından öğrencilerimizin okulları yakından tanıyıp sağlıklı bir şekilde tercih yapmaları, LGS çalışma motivasyonlarını artırmaları amacıyla  ilimizde bulunan nitelikli okulları gezisi yapıldı.

Bu kapsamda  bizi ağırlayan okullarımıza, okullarının tanıtımı yapan okul psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

May

Yeşilay ekipleri öğrencilerimizle birlikte eğlenceli ve eğitici etkinlikler yaptılar.

Ara

Öğrencilerimizin tarihsel düşünme becerileri geliştirmek, toplumsal kuralları yakında Gözleme, tarihsel empati kurma, tarihte sürekliği ve değişimi anlama becerileri geliştirmek amacıyla bugün ulubağ Ortaokulu olarak Göbeklitepe gezisini düzenledik. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Haz

"Learning with fun snapwords" adlı eTwinning projemize katılan öğrencilerimizin sertifikaları

Mayıs ayı dijital panomuz

May

"Learning with fun snapwords" adlı projemizin nisan ayı panosu

İlçe milli eğitim müdür vekili Muzaffer Avur okulumuzu ziyaret etti.