ŞANLIURFA / HALİLİYE - Ulubağ Ortaokulu

Mrt

Şanlıurfa il genelinde düzenlenen masa tenisi turnuvasında kız kategorisinde il 3. olduk

Mrt

Okul veli iş birliğini güçlendirmek, demremzede öğrencilerimizin imkanlarını öğrenmek. velilerimizi devamsızlık, Sağlıklı yaşam vb konularda bilgilendirmek amacıyla Okul Müdürümüzün eşliğinde depremzede velilerimizi ziyaret ettik.

velilerimize misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitimin düzenlediği köyler arası atletzim yarışması  kapsamında yapılan kızlar 300 metre, erkekler 400 metre koşularında haliliye ilçesindeki yarışmasında  kendi kategorilerinde kız-erkekler ilçe 1.si olmuşlardır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Gezici Kütüphanesi okulumuzu ziyaret etti. BİGEP projesi kapsamıında öğrencilerimizin kütüphane kültürü oluşması ve kitap okuma motivası artırmayı amaçladık.

Mrt

Şanlıurfa Valiliğin başlatığı BİGEP projesi kapsamında şubat ayı etkinlilerimizi uyguladık.

Emek veren değerli öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Şbt

Okulumuzun psikolojik danışmanları tarafından özel öğrencilerimizin velilerine yönelik 'özel eğitim uygulamaları' konulu eğitim düzenledi.

Bu kapsamda özel gereksinimli öğrencilerin engel Grubu özelinde gelişim süreçleri, Özel öğrencilerin eğitim olanakları,  özel öğrencilerin hakları, veli sorumlulukları konularında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Eğitime katılan velilerimize teşekkür ederiz

Şbt

BİGEP projesi kapsamında okulumuzun öğretmenleri risk grubundaki öğrencileri önceleyerek veli ziyaretlerini yapmaya devam ediyorlar. Ziyaret kapsamında devamsızlık, sağlıklı yaşam, okul başarısında ailenin önemi vb konularda bilgilendirme çalışması yapıldı.

Okulumuzun öğretmenlerine ve bizi ağırlayan velilerimize teşekkür ederiz,

Şbt

BİGEP projesi kapsamında deyimler ve atasözleri konulu etkinlikler düzenlendik  Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine  etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir.

Şbt

LGS  sınavına hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla Gap Sukay Su sporları Tesisine gezi düzenledik. Öğrencilerimiz derslerden biraz uzak kalarak stres atmaları, zihinlerini dinlendirmelerini  sağladık.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Birinci dönemimizi eğitici ve eğlenceli etkinliklerle kapattık. Öğrencilerimiz okula olumlu anlamda bağ kurabilmeleri için dönem sonu eğitici ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu kapsamda "sınıflar arası bilgi yarışması, renkli yanıltmaca , sinema, çiğ köfte , spelling bee," etinlikleri  düzenledik ve örnek öğrencilerimizi  diğer öğrencilere örnek olsun diye ödül töreni düzenledik.

Olumlu öğrenme iklimi oluşturmak için etkinliklerimiz devam edecektir.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda sportif ve sosyal etkinlikler kapsamında voleybol turnuvası ve halk oyunlarını etkinliği yapıldı.

Ock

BİGEP projesi kapsamında ,  5.6.7.ve 8 sınıflara okul olarak 3.  ilçe milli eğitim tarafından ise  7. Ve 8. Sınıflara 2.  LGS sınav denememizi yaptık.

deneme sınavı birincilerimizi rütin ödüllendirmemizi gerçekleştirdik

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

BİGEP projesi kapsamında okulumuzda eğitici etkinlikler ve projelerimiz devam ediyor

İngilizce dersinde ; “English Speaking Club” oluşturmuştur. Perşembe günleri 6/A sınıfında bir araya gelecek olan grup üyeleri ile  konuşma pratiği yapılacak olup hedef dilde kendini ifade edebilme konusunda cesaretlendirme amaçlanmaktadır.

Rehberlik çalışmalarında "öğrencilerimize verimli  ders çalışma teknikleri

" Konulu seminer düzenlenip bu kapsamda okul panosu oluşturuldu.

Sosyal bilgiler dersinde  "dünyanın şekli" etkinliği yapıldı.

Türkçe dersinde Okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve çevremizdeki insanların Türkçeyi doğru kullanma ve Türkçe sözcükler varken yabancı kelimelerin kullanmasını önleme, tabelalardaki yabancı kelimelerin yerine Türkçesinin kullanılmasıyla ilgili bilinç oluşturmak için " Türkçesi Varken" panosu oluşturuldu.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında " anlamını bul" etkinliği yapıldı.

Emeklerinden ötürü öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimizin; derse katılım motivasyonlarını artırmak, dersin verimliliğini artırmak, bilimsel süreçleri daha yakından gözlem olanağını sunmak amacıyla okulumuzun fen bilgisi öğretmeni deney uygulamalarını yapıyor. Bu veseliyle öğrencilerimiz hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Öğretmenimizin emeğine sağlık. Öğrencilerimize de  başarılar dileriz.

Ock

BİGEP projesi kapsamında okulumuzun öğretmenleri risk grubundaki öğrencileri önceleyerek veli ziyaretlerini yapmaya başladılar. Ziyaret kapsamında devamsızlık, sağlıklı yaşam, okul başarısında ailenin önemi vb konularda bilgilendirme çalışması yapıldı.

Okulumuzun öğretmenlerine ve bizi ağırlayan velilerimize teşekkür ederiz,